top of page

Названо Топ-100 кращих ресторанів України

Обновлено: 30 мая 2019 г.

Ресторатори називають найкращі заклади країни, де можна смачно поїсти




Щороку напередодні травневих свят презентують читачам список 100 найкращих ресторанів країни. По суті, це путівник для всіх, хто любить смачно поїсти, і визнання для рестораторів, заклади яких потрапили до списку. Особливо такий путівник актуальний зараз, коли кияни масово вирушають до Львова та Одеси на свята, а українці з інших міст приїздять до столиці.

На відміну від рейтингів ресторанів популярного ресурсу Trip Advisor, ми не опитуємо звичайних відвідувачів закладів. Ми опитуємо фахівців — переважно рестораторів, гастроблогерів і ресторанних критиків. Усі вони не мають права голосувати за свої заклади, тільки колег. Тому майже у всіх містах світу в Trip Advisor на перших місцях популярні, але недорогі заклади з туристичним ухилом. У нас же на перших місцях — ресторани, які можуть подарувати насамперед гастрономічне задоволення. Саме якість їжі, сервіс і атмосферу ми просимо наших експертів оцінювати насамперед. Ціни та ефектні дизайнерські рішення нас цікавлять менше.

Коли ми задумували цей проект, побоювалися, що список не змінюватиметься з року в рік. Однак дарма— вже другий рік поспіль у цьому списку оновлюється чи не половина ресторанів. Цьогоріч до рейтингу 100 найкращих потрапили 44 нових закладів.

Київ традиційно є безумовним лідером списку з 41 рестораном. За ним так само традиційно йдуть Одеса та Львів — вони делегували до першої сотні 14 та 12 закладів відповідно.

Хоча ми не ранжуємо заклади всередині самої сотні, щоразу я з нетерпінням чекаю екселівський файл із кількістю голосів, щоб побачити, які ж ресторани експерти вважають найпопулярнішими в країні.

Третій рік поспіль найбільше голосів набирає грузинський ресторан Шоті в центрі столиці, який належить Ресторанам братів Гусовських. Навіть похід ресторатора в політику не зміг послабити позиції його закладів.

https://nv.ua/ukr/project/top-100-najkrashchikh-restoraniv-ukrajini-2018-2467735.html

434 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page